Meer productinformatie?

Planbord werkplaats

Hoe functioneert uw werkplaats zonder planbord?

Waarom wordt er op kantoor zo vaak gewerkt met een planning en ontbreekt er nog een planbord werkplaats in uw bedrijf? Wij vragen ons dat af, niet voor onszelf maar voor uw business. Wat is een planbord nou precies en wat zijn de voordelen om er eentje in uw werkplaats te hebben hangen? Wij zochten het voor u uit.

Vooruitkijken en samenwerken

Als u alleen werkt, zijn alle werkzaamheden, taken en to do’s goed te overzien. Maar ook dan kan het handig zijn om een planning te maken, bijvoorbeeld om goed overzicht te hebben en te houden. Overzicht is belangrijk om in de gaten te houden of u nog op schema loopt en ervoor te zorgen dat u niets vergeet. Een planning is dan een lijst met alles wat u voor de komende periode moet doen, ook om klanten tevreden te houden. Werkt u met een klein team, dan is het fijn als de een ongeveer weet waar de ander mee bezig is. U bent immers geen zelfstandige unit, maar een schakel binnen een ketting. Het gaat niet om detailinformatie, maar de grote lijnen. In een kantoor of werkplaats zien we een hele andere situatie. Maar hoe handig is het om in één fysiek overzicht te zien wie waarmee bezig is, wat nu aan werk onderhanden is en wanneer iemand ongeveer klaar zal zijn voor een volgende klus? Met een vakkenbord of werkplaats bord maakt u het voor iedereen inzichtelijk: één blik op het planbord geeft vaak al voldoende info voor iedereen die dat voor zijn werk nodig heeft. In het planbord worden de formulieren op a4 of a5 formaat geplaatst. De bestaande werkorders worden dan in de metalen vakken geplaatst. Op deze manier heeft men alle beschikbare informatie direct bij de hand.

Overtuigd van het nut van een planbord?

U hangt het planbord op een zichtbare plek waar alle werknemers en de leidinggevende regelmatig komen of langs lopen. Zelf bepaald u of dat ook een plek is waar klanten zicht hebben op de planning. U zult zien hoeveel rust het geeft continu zicht te hebben op dat waar uw bedrijf op draait: de werkvoorraad. Een planbord voorkomt ook misverstanden en miscommunicatie. Overtuigd? Wacht dan niet langer en vraag meer informatie aan!

Onze andere planborden

Dagplanbord Werkplaats

Lees meer

Kaarten Planborden “Staffel I”

Lees meer

Kunststof planborden

Lees meer

Kaarten Planborden Staffel V

Lees meer

Processen verbeteren en veranderingsprocessen begeleiden.

Iedere organisatie is uniek. Bij het invoeren van veranderingsprocessen bestaat er dan ook geen standaardoplossing voor alle bedrijven.

Neem contact op
Chat openen
Kunnen wij je ergens mee helpen?